Sorin Graure - Rompetrol

Sorin Graure

Sorin Graure lucreaza pentru grupul Rompetrol din anul 2002, iar in 11 ani decand este angajat, a parcurs sapte trepte de promovare. Prima a fost de inginer si pana la acutala functie de Project director. Sorin Graure este

absolvent al facultatii inginerie din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta.

 

Articole din presa:

 

 

Tânărul de 35 de ani care conduce o afacere de peste patru miliarde de euro

Sorin Graure lucrează în grupul Rompetrol din august 2002. În 11 ani a parcurs şase trepte organizaţionale, începând cu inginer stagiar şi până la actuala poziţie.
"Parcursul profesional reprezintă un cumul de oportunităţi şi opţiuni pe care fiecare om le are în faţă la un anumit timp din viaţă. Rămâne alegerea fiecăruia dintre noi ce opţiuni şi ce decizii luăm. Fără falsă modestie, consider că traseul meu profesional este unul normal; actuala poziţie este o etapă intermediară în care trebuie să dovedesc încrederea delegată de acţionari." Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, are circa 1.000 de angajaţi, a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri brută consolidată de 4,6 miliarde dolari şi un rezultat operaţional de 76,8 milioane dolari, faţă de 4,8 miliarde dolari şi respectiv 5,8 milioane dolari în 2011. „Rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare au fost puternic afectate de o serie de factori independenţi de activitatea sa, precum diminuarea semnificativă a cursului valutar, costurile necesare asigurării capitalului de lucru, dar şi evoluţiile internaţionale ale produselor finite.
Spune că unul dintre cele mai dificile momente din carieră a fost coordonarea lucrărilor de revizie în cadrul celor două rafinării din perioada martie - aprilie 2013. „A fost dificil atât prin complexitatea lucrărilor desfăşurate, cât şi prin corelarea repornirii instalaţiilor celor două rafinării cu programul de livrări al grupului. Dar important este rezultatul final şi bucuria reuşitei împreună cu echipa. Depăşirea oricărui moment dificil reprezintă analiza obiectivă a situaţiilor şi acţionarea în consecinţă la momentul oportun." A pornit o afacere proprie, nu în domeniul petrolier, şi priveşte ofertele pe care le primeşte din partea head-hunterilor drept un benchmark propriu pe care fiecare trebuie să şi-l facă.

Businessmagazine - 2013

 

 

Schimbare la conducerea Rompetrol Rafinare. Cine este noul director general

Compania Rompetrol Rafinare, parte a grupului KMG International, este condusă din luna iunie de Yedil Utekov, numit în locul lui Sorin Graure, care a preluat funcţia de director al programului de creştere a eficienţei operaţionale pentru rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

Yedil Utekov a deţinut până în prezent simultan funcţia de director general adjunct al societăţii (din 24 decembrie 2012) şi pe cea de director general al Rompetrol Petrochemicals SRL - societate deţinută integral de Rompetrol Rafinare (din 13 noiembrie 2013), se arată într-un comunicat al companiei.
Înainte de a se alătura grupului Rompetrol, Yedil Utekov a acumulat o experienţă de peste 10 ani în industria de petrol şi gaze în companii importante din Kazakhstan, precum Agip KCO şi rafinăria din Atyrau, parte a KazMunayGas - compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan.
Sorin Graure, directorul general al societăţii în perioada 22 noiembrie 2012 - 11 iunie 2014, a preluat funcţia de director al programului de creştere a eficienţei operaţional pentru rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Programul vizează în principal reducerea costurilor de procesare ale celor două rafinării operate de compania Rompetrol Rafinare, precum şi creşterea disponibilităţii mecanice, reducerea pierderilor, a consumurilor şi creşterea eficienţei organizaţionale.
Pentru acest an, Rompetrol Rafinare şi-a propus atingerea unui nivel de 5,4 milioane tone de materie primă procesată la rafinăria Petromidia.
Investiţiile totale realizate de KMG International şi KazMunayGas la Petromidia se ridică la peste 1,3 miliarde de dolari. Petromidia acoperă 43% din capacitatea de rafinare a României.
Pentru acest an, investiţiile programate de Rompetrol Rafinare sunt estimate la peste 35 milioane de dolari.

ZiarulFinanciar - 2014

 

 

Rompetrol a investit 53 mil. dolari in modernizarea instalatiei de cocsare

Rompetrol Rafinare (RRC) a finalizat modernizarea instalatiei de cocsare din cadrul rafinariei Petromidia, in urma unei investitii de aproximativ 53 milioane dolari, constructia si punerea in functiune a acesteia derulandu-se in perioada 2010 - 2013.
Investitia va asigura operarea si functionarea instalatiei la standarde ridicate de performanta, in conformitate cu angajamentele asumate privind respectarea normelor de protectie a mediului, potrivit Rompetrol.
"Modernizarea instalatiei de cocsare este parte a strategiei grupului Rompetrol si a unicului sau actionar KazMunayGaz pentru alinierea proceselor tehnologice si a instalatiilor rafinariei Petromidia la nivelul standardelor europene de calitate. Investitiile in tehnologie si mediu pe platforma Petromidia s-au ridicat in ultimii 5 ani la 600 milioane dolari, iar proiectul de modernizare a instalatiei de cocsare a determinat atingerea unor performante ridicate ale fluxului tehnologic, prin cresterea eficientei acestuia", a declarat directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, Sorin Graure.
Dezvoltat in parteneriat cu Rominserv (contractorul general al grupului Rompetrol) si ConocoPhillips (unul dintre liderii sectorului petrolier international) modernizarea instalatiei a inceput in anul 2008 si a beneficiat din partea companiei americane atat de tehnologie si inginerie de baza, cat si de consultanta. Constructia si punerea in functiune a acesteia a avut loc in perioada 2010 – 2013.

wall-street - 2013

 

 

Sorin Graure este noul director general al Rompetrol Rafinare

Rompetrol Rafinare SA Năvodari a anunţat ieri că Sorin Graure este mandatat să exercite atribuţiile care revin directorului general al societăţii pe perioada de vacanţă a managerului, în locul lui Arman Kaidernov, care a fost numit director general al rafinăriei Atyrau, care aparţine de Grupul KazMunayGaz. Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti de către Rompetrol, numirea este valabilă cu începere de pe 22.11.2012. Sorin Graure a studiat Tehnologia Prelucării Petrolului şi Petrochimiei la Universitatea Ovidius, din Constanţa, iar în cei peste 10 ani de activitate în cadrul Rompetrol Rafinare, a deţinut funcţii în coordonarea unor importante proiecte de investiţii, ultima poziţie ocupată fiind de director tehnic şi de investiţii, se mai arată în comunicatul companiei.

replicaonline.ro - 2012