Florentina Totth - Schneider Electric

Florentina Totth

Florentina Totth are o experienta in vanzari, makerting si management general si de la 1 februarie 2014 a fost aleasa de compania Schneider Electric in functia de vicepresedinte al diviziei de energie. Florentina Totth a absolvit

Universitatea Politehnica din Bucuresti si si-a inceput cariera in anul 1998, ca sales representative pentru compania Genesys Software, companie unde si-a petrecut aproximatic cinci ani ocupand diverse functii, pana a ajuns la general manager.

 

Articole din presa:

 

Schneider Electric o numeste pe Florentina Totth, primul roman si prima femeie care conduce subsidiara locala

Schneider Electric, companie specializata in managementul energiei, a numit-o de la 1 februarie in functia de presedinte a subsidiarei din Romania pe Florentina Totth. Pana la aceasta data, Totth ocupa functia de vicepresedinte al diviziei de energie in cadrul companiei.
Florentina Totth (foto) are o experienta in vanzari, marketing si management general, cariera sa de pana acum fiind legata in special de industria IT&C.
Anterior achizitiei APC de catre Schneider Electric, Florentina Totth (44 de ani) a construit organizatia locala APC Romania, ocupand functiile de district manager (2003-2007), country manager Romania (2007-2008) si country manager Romania si Bulgaria (2008-2009). Ulterior, Totth a facut parte din echipa de top management a Schneider Electric Romania, avand responsabilitatea gestionarii mai multor divizii: IT, Power Solutions & Services, Buildings si Energy.
Numirea Florentinei Totth la conducerea organizatiei locale marcheaza doua premiere pentru Schneider Electric Romania: prima si cea mai importanta este ca, la 17 ani de la infiintarea subsidiarei locale, la conducerea acesteia este un roman, urmand tendinta generala din cadrul grupului, iar cea de-a doua este investirea primei femei in aceasta functie.
„Ne-am propus sa ne mentinem obiectivele de crestere prin misiunea noastra de a ajuta companiile si populatia sa utilizeze intr-un mod mai eficient resursele de energie", a declarat Florentina Totth, country president Schneider Electric Romania.
Florentina Totth il succeda in aceasta functie pe Saulo Spaolanse, care a preluat mandatul in ianuarie 2011. In urmatoarea perioada, Saulo Spaolanse va ocupa o functie similara la conducerea subsidiarei Schneider Electric din Singapore.
In prezent, compania are 260 angajati in total, in Romania si Republica Moldova total (215 in Romania si 45 in Republica Moldova).
Schneider Electric estimeaza pentru acest an cresterea afacerilor in Romania, inregistrand o evolutie favorabila in toate segmentele de piata pentru care ofera solutii: cladiri comerciale, energie si infrastructura, industrie, centre de date si rezidential.

wall-street - 2014

 

 

Florentina Totth, despre dubla provocare de la Schneider Electric Romania

lorentina Totth este prima femeie country manager, dar si primul roman aflat la carma companiei Schneider Electric Romania, incepand cu 1 februarie.

Una din misiunile pe care si le asuma din aceasta pozitie este cea de a-i determina pe romani sa utilizeze intr-un mod eficient resursele de energie.

"Dezvoltandu-ma in filozofia si in valorile Schneider Electric, este normal sa aplic si acasa aceleasi principii de utilizare eficienta a resurselor energetice. Exista aceasta preocupare in familia mea si incercam sa le insuflam si prietenilor aceasta abordare asupra consumului de energie", spune Florentina Totth, intr-un interviu acordat Business24.

Managerul vorbeste cu deschidere despre viitorul sau in aceasta functie, care nu-i va afecta major viata de familie, pentru ca, spune acesta, aici are "un beneficiu rar intalnit in prezent pe piata muncii - un echilibru intre viata profesionala si cea personala".

Sunteti prima femeie in functia de Country President al Schneider Electric Romania, dar si primul roman. Cum priviti aceasta provocare?

Florentina Totth: Privind din aceasta perspectiva, numirea mea in functia de Country President al Schneider Electric Romania reprezinta, intr-adevar, o dubla provocare, insa evolutia mea in cadrul acestei companii este strans legata de valorile si de filozofia Schneider Electric.

Pentru noi nu a fost o surpriza decizia de a fi numita o femeie in aceasta functie, deoarece exista o preocupare la nivelul grupului pentru a creste numarul de femei in pozitii de leadership. Iar subsidiara din Romania se remarca la acest capitol cu o proportie de 55% a femeilor la nivel de top management.

De asemenea, si decizia de a alege un roman pentru a conduce subsidiara locala se inscrie in tendinta generala din cadrul grupului, acelasi lucru intamplandu-se si la nivelul altor subsidiare, unde au fost promovati in aceasta functie angajati locali.

Dincolo de aceste doua premiere pentru subsidiara din Romania, bineinteles ca noua functie ma responsabilizeaza si mai mult, insa sunt convinsa ca voi reusi, alaturi de restul echipei Schneider Electric, sa-mi indeplinesc cu succes atributiile si sa ducem mai departe misiunea si povestea noastra in Romania.

Oricum, evolutia dumneavoastra profesionala s-a desfasurat intr-un segment dominat de barbati. Cum si de ce ati ales sa faceti cariera in IT&C?

Florentina Totth: Am activat in domeniul IT&C inca de la inceputurile acestuia in Romania si am evoluat odata cu acesta, evolutie extrem de rapida si frumoasa a unui domeniu mereu surprinzator, atractiv si futurist.

Intr-adevar, statistic, este un domeniu al barbatilor, insa eu as caracteriza acest domeniu ca atipic si cred ca multi sunt in asentimentul meu. Oamenii din IT&C sunt mai creativi, mai relaxati, cu mai putine prejudecati, care apreciaza valoarea reala a colegilor si partenerilor lor, ceea ce inseamna ca, daca esti bun, cu siguranta esti apreciat, fara a conta daca esti barbat sau femeie.

Ati mai ocupat functia de Country Manager si inainte, nu doar pentru Romania, ci si pentru Bulgaria, in cadrul organizatiei APC. Cum ati descrie experienta de Country Manager?

Florentina Totth: Intr-adevar, sunt familiarizata cu atributiile pe care le presupune o functie de Country Manager, insa recunosc ca noua pozitie reprezinta cel mai important pas din parcursul meu profesional de pana acum. Schneider Electric este o companie mai mare si mai complexa decat era APC - mai mult, inglobeaza echipa APC, astfel ca si responsabilitatile mele sunt mai mari.

Sunt responsabila atat in ceea ce priveste business-ului Schneider Electric pe piata locala, cat si in fata grupului si a echipei din Romania si Republica Moldova.

Insa increderea pe care mi-o acorda atat grupul, cat mai ales colegii mei, ma motiveaza sa fac toate eforturile necesare pentru a atinge cu succes toate obiectivele companiei.

Ce planuri aveti pentru Schneider Electric Romania, in 2014?

Florentina Totth: Pentru anul 2014, Schneider Electric isi pastreaza obiectivele de crestere a afacerilor pe piata locala, oferind solutii integrate pentru segmentele de piata pe care le adresam: energie si infrastructura, industrie, cladiri comerciale, centre de date si rezidential.

Investitiile pe care le vom face vor fi in cea mai mare parte in oameni, vom continua dezvoltarea centrului regional de suport clienti, precum si zona de servicii.

Ati declarat ca una din misiunile dumneavoastra este de a ajuta companiile si populatia sa utilizeze intr-un mod mai eficient resursele de energie. Cum ii sfatuiti pe oameni sa faca asta?

Florentina Totth: In primul rand, trebuie sa intelegem ca exista solutii la indemana fiecaruia dintre noi pentru a deveni mai eficienti energetic.

Putem reduce consumul de energie fara eforturi prea mari. Spre exemplu, un prim pas pe care il putem face este sa "automatizam" pornirea si oprirea cu energie electrica a diversilor consumatori in functie de utilizare ( Un tip de "automatism" este comportamentul nostru, insa mai departe, putem instala cateva produse simple care ne pot ajuta sa reducem pierderile de energie - senzori de prezenta, variatoare de intensitate luminoasa.

Pentru economii si mai mari, putem implementa solutii de eficienta energetica ce pot reduce consumul de energie cu pana la 30%.

Schneider Electric ofera solutii atat pentru companii, care reduc consumul de energie in cladiri de birouri, fabrici sau in centre de date, cat si solutii pentru sectorul rezidential, care pot fi personalizate in functie de bugetele clientilor, de marimea locuintelor si de necesitatile de consum.

Faceti asta si dumneavoastra, acasa? (utilizarea eficienta a resurselor de energie) Cum?

Florentina Totth: Dezvoltandu-ma in filozofia si in valorile Schneider Electric, este normal sa aplic si acasa aceleasi principii de utilizare eficienta a resurselor energetice. Exista aceasta preocupare in familia mea si incercam sa le insuflam si prietenilor aceasta abordare asupra consumului de energie.

Ce model ar trebui sa urmeze Romania, in acest sens?

Florentina Totth: Nu cred ca Romania trebuie sa urmeze un anumit model, deoarece fiecare tara are resurse diferite si un potential diferit, astfel ca trebuie sa-si dezvolte propria strategie energetica.

Insa, pentru a dezvolta si implementa cea mai buna strategie, o tara trebuie mai intai sa-si cunoasca resursele de energie si sa constientizeze potentialul fiecareia dintre ele.

Din punctul meu de vedere, Romania se afla deja pe o directie buna, deoarece a incercat dintotdeauna sa-si exploateze potentialul energetic (spre exemplu, un pas important a fost constructia Hidrocentralei Portile de Fier I incepand cu anul 1964.

De asemenea, progresele facute in sectorul eolian si in cel solar in ultimii ani sunt de remarcat). Totusi, pentru a atrage in continuare interesul investitorilor, Romania are nevoie de un cadru legislativ stabil, care sa ofere previzibilitate, dar si de o strategie energetica actualizata potrivit noilor necesitati de consum al energiei de catre companii si populatie, precum si provocarilor actuale din piata de energie.

Functia de Country President Schneider Electric Romania vine cu o sumedenie de responsabilitati, cum aveti in plan sa va pastrati echilibrul intre planul profesional si cel personal?

Florentina Totth: In primul rand, am norocul de a lucra pentru o companie care ofera un beneficiu rar intalnit in prezent pe piata muncii - un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Chiar daca functia de Country Manager implica multe responsabilitati, simt ca le pot face fata fara ca viata de familie sa-mi fie afectata major.

In al doilea rand, cred ca un echilibru intre planul profesional si cel personal este absolut necesar pentru a indeplini cu succes atributiile pe care le implica o astfel de functie.

Ce inseamna pentru dumneavoastra timpul liber? Cum alegeti sa va petreceti weekend-urile si vacantele?

Florentina Totth: Timpul liber are aceeasi semnificatie ca pentru oricine, as spune. Atat eu, cat si familia si prietenii mei, iubim muntele, astfel ca cele mai multe zile libere le petrecem in astfel de destinatii.

De asemenea, imi place sa ascult muzica live, astfel ca merg la aproape toate concertele mari sau in locuri cu muzica live. In vacante, imi place sa descopar lumea, sa vizitez locuri noi, sa ma detasez, sa ma relaxez, sa intalnesc oameni noi, culturi diferite.

*

Florentina Totth are o experienta vasta in vanzari, marketing si management general, cariera sa de pana acum fiind legata in special de industria IT&C. Anterior achizitiei APC de catre Schneider Electric, Florentina Totth a construit organizatia locala APC Romania, ocupand functiile de District Manager (2003-2007), Country Manager Romania (2007-2008) si Country Manager Romania si Bulgaria (2008-2009).

Ulterior, Florentina a facut parte din echipa de top management a Schneider Electric Romania, avand responsabilitatea gestionarii mai multor divizii: IT, Power Solutions & Services, Buildings si Energy.

Numirea Florentinei Totth la conducerea organizatiei locale marcheaza doua premiere pentru Schneider Electric Romania: prima si cea mai importanta este ca, la 17 ani de la infiintarea subsidiarei locale, la conducerea acesteia este un roman, urmand tendinta generala din cadrul grupului, iar cea de-a doua este investirea primei femei in aceasta functie.

business24 - 2014

 

 

Florentina Totth este noul Country President al Schneider Electric România

Începând cu data de 1 februarie 2014, Schneider Electric o numeşte în funcţia de Country President al subsidiarei din România pe Florentina Totth. Până la această dată, Florentina ocupă funcţia de Vicepreşedinte al Diviziei Energy în cadrul companiei.
Florentina Totth are o experienţă vastă în vânzări, marketing şi management general, cariera sa de până acum fiind legată în special de industria IT&C. Anterior achiziţiei APC de către Schneider Electric, Florentina Totth a construit organizaţia locală APC România, ocupând funcţiile de District Manager (2003-2007), Country Manager România (2007-2008) şi Country Manager România şi Bulgaria (2008-2009). Ulterior, Florentina a făcut parte din echipa de top management a Schneider Electric România, având responsabilitatea gestionării mai multor divizii: IT, Power Solutions & Services, Buildings şi Energy.
Numirea Florentinei Totth la conducerea organizaţiei locale marchează două premiere pentru Schneider Electric România: prima şi cea mai importantă este că, la 17 ani de la înfiinţarea subsidiarei locale, la conducerea acesteia este un român, urmând tendinţa generală din cadrul grupului, iar cea de-a doua este învestirea primei femei în această funcţie.
„Încep cu entuziasm un nou capitol în cadrul companiei şi sunt convinsă că Schneider Electric îşi va continua povestea frumoasă în România, datorită pasiunii şi eforturilor comune ale echipei noastre şi ale partenerilor care ne sunt alături, precum şi datorită încrederii pe care ne-o acordă clienţii noştri. În perioada următoare, ne-am propus să ne menţinem obiectivele de creştere prin misiunea noastră de a ajuta companiile şi populaţia să utilizeze într-un mod mai eficient resursele de energie", a declarat Florentina Totth, Country President Schneider Electric România.
Florentina Totth îl succedă în această funcţie pe Saulo Spaolanse, care îşi încheie cu succes mandatul de Country President în România, început în ianuarie 2011. În următoarea perioadă, Saulo Spaolanse va ocupa o funcţie similară la conducerea subsidiarei Schneider Electric din Singapore.

computerwolrd.ro - 2014

 

 

Francezii de la Schneider Electric numesc pentru prima dată în ultimii 17 ani o femeie la conducere

Francezii de la Schneider Electric, un bu­siness de peste 43 de milioane de euro în 2012 specializat în furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria energetică, au numit-o la conducerea operaţiunilor locale pe Flo­ren­tina Totth, 44 de ani, fosta vicepre­şe­din­tă a diviziei de energie din cadrul companiei. Este pentru prima dată în ultimii 17 ani, de când Schneider este activă pe piaţa româ­nească, când francezii numesc la conducerea ope­ra­ţiunilor un român, cealaltă noutate fiind fap­tul că este pentru prima dată când această funcţie este ocupată de o femeie. Totth îl înlo­cu­ieşte din funcţie pe brazilianul Saulo Spao­lan­se, al cărui mandat a început în ianuarie 2011.

„În perioada următoare, ne-am propus să ne menţinem obiectivele de creştere", spune Florentina Totth, country president al Schneider Electric România.

ZiarulFinanciar - 2014

 

 

FLORENTINA TOTTH – Locul 34 în Top 50 cele mai influente, ediția 2014

Florentina Totth a fost numită anul acesta la conducerea operațiunilor locale ale Schneider Electric, firmă franceză cu afaceri de peste 43 de milioane de euro în 2012, în furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria energetică. Compania este prezentă în România de 17 ani, dar nu a avut niciodată un manager român. De asemenea, Totth este prima femeie care ocupă această funcție. Cariera sa cuprinde experienţă în vânzări, marketing şi management. Printre obiectivele managerului se numără eficientizarea modului în care românii folosesc resursele energetice. Anterior, Totth a ocupat funcţia de vicepreşedinte al diviziei de energie.

Forbes - 2014

 

 

Schneider Electric sprijină o echipă de studenţi români la competiţia internaţională Solar Decathlon 2014

Schneider Electric România sponsorizează echipa locală de studenţi care va participa în perioada iunie-iulie la competiţia internaţională de construcţie a caselor sustenabile Solar Decathlon de la Versailles, Franţa.
EFdeN, singura echipă din Europa Centrală şi de Est care concurează între cele 20 de echipe calificate direct în finala Solar Decathlon Europe 2014, va beneficia de echipamente şi soluţii Schneider Electric, precum şi de asistenţă tehnică din partea specialiştilor companiei în fiecare fază a proiectului.
Iniţiată în anul 2002 de către Departamentul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Solar Decathlon este una dintre cele mai importante competiţii dedicate studenţilor din lume. Evenimentul are o dublă misiune: educativă, mobilizând studenţii în direcţia cercetării şi dezvoltării, dar şi ştiinţifică, promovând inovaţiile în domeniul energiei regenerabile.
Prototipurile dezvoltate în cadrul competiţiei trebuie să combine cât mai bine aspectele legate de design, accesibilitate, potenţial mercantil şi eficienţă. O noutate a ediţiei de anul acesta a Solar Decathlon este provocarea studenţilor pentru a găsi soluţii la probleme urbane existente, precum cea a densităţii la nivelul metropolelor.
La ediţia de anul acesta a Solar Decathlon vor participa 20 de echipe din 16 ţări din Europa, America şi Asia. Fiecare echipă are ca misiune proiectarea şi construirea unei case sustenabile, eficiente energetic, care să consume mai puţină energie decât produce.
Studenţii au la dispoziţie 18 luni pentru a proiecta şi construi locuinţa, care va fi ulterior transportată şi asamblată la locul de desfăşurare a competiţiei, „La Cité du Soleil" („Oraşul Soarelui"), un sit amplasat special în Versailles.
În această locaţie, prototipurile vor fi monitorizate timp de 18 zile în cadrul a 10 categorii distincte: Arhitectură, Inginerie şi construcţie, Instalaţii solare, Balanţa energiei electrice, Confort, Echipamente şi Operaţiuni, Comunicare şi conştientizare socială, Industrializare şi potenţial mercantil, Inovaţie şi Sustenabilitate.
Echipa românească este formată din studenţi de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).
Aceştia dezvoltă prototipul de casă solară eficientă energetic EFdeN, a cărei particularitate constă în integrarea unui spaţiu verde într-o locuinţă eficientă energetic, o adevărată inovaţie în acest domeniu.
Pentru construirea acestui proiect, Schneider Electric le oferă echipamente şi soluţii pentru producerea energiei solare, de distribuţie electrică, de automatizare şi de management al consumului de energie prin intermediul standardului KNX şi al sistemelor de management al clădirii, precum şi o staţie rezidenţială de încărcare a vehiculelor electrice.
De asemenea, experţii Schneider Electric vor ajuta echipa să integreze şi să implementeze echipamentele şi soluţiile pentru a obţine punctaje cât mai mari.
„Este o performanţă importantă pentru România să fie prezentă la această competiţie alături de ţări foarte avansate tehnologic precum SUA, Franţa, Spania sau Germania.
Suntem alături de studenţii români şi vom face toate eforturile ce ţin de noi pentru ca talentul, spiritul inovator şi determinarea lor să se concretizeze într-un succes cât mai mare la Solar Decathlon.
Ceea ce ne apropie şi mai mult de aceşti tineri este obiectivul nostru comun de a educa, de a aduce o schimbare de atitudine în ceea ce priveşte consumul de energie şi de a demonstra că există soluţii la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru a deveni mai eficienţi", a declarat Florentina Totth, Preşedinte Schneider Electric România.

Romania Libera - 2014

 

 

ANRE recomandă încălzirea electrică în locul celei pe gaz

Socotit prea scump, curentul electric ar putea deveni alternativa la gazele naturale al căror preț crește întruna. În 2014, gazele naturale se scumpesc cu 10%, așa e stabilit cu Fondul Monetar, după ce, anul acesta, majorarea a fost de nouă procente. Autoritățile promit că electricitatea nu se va scumpi deloc și recomandă folosirea ei, in schimb.
Ca să nu mai simţiţi creşterea preţurilor la utilităţi, schimbaţi centrala pe gaz cu încălzirea electrică. Aceasta este recomandarea autorităţii care reglementează preţurile utilităţilor în România.
„Energia electrică va intra mai adânc în consumul casnic. Aţi văzut că deja aragazele sunt foarte des înlocuite de utilizarea cuptoarelor cu microounde", spune Nicolae Havrileţ, preşedinte Autoritatea de Reglementare în Energie.
În acest moment, pentru a încălzi o locuinţă cu 2 camere pe timpul iernii se consumă aproximativ 300 de metri cubi de gaze naturale lunar. Persoanele care au cu centrale termice plătesc peste 300 de lei pe lună. Pentru acelaşi tip de apartament, de aproximativ 60 de metri pătraţi, încălzirea electrică poate costa mai puţin cu 50 de lei lunar.
În plus, izolarea termică, geamurile de termopan, aparatele electrocasnice de clasă energetică A şi corpurile de iluminat cu senzori pot aduce economii substanţiale la întreţinerea locuinţei. Cea mai nouă soluţie este controlul aparatelor din casă printr-un sistem informatic de tip GPS.
Reducerea facturii la energia electrică se poate realiza şi printr-un sistem inteligent instalat pe telefonul mobil. Spre exemplu, dacă am uitat un fier de călcat în priză, îl putem deconecta de la curentul electric chiar dacă ne aflăm în afara locuinţei.
În plus, putem deschide centrala termică sau aparatul de aer condiţionat chiar înainte de a ajunge acasă, iar maşina de spălat poate porni şi ea comandată de pe telefonul mobil.
„Dacă folosim toate aceste modalităţi de reducere a consumului de energie electrică în casele noastre putem să ajungem la economii de 30% în mod curent", spune Florentina Totth, vicepreşedinte la Schneider Electric România.
Aceste sisteme costă însă câteva mii de euro, aşa cum sunt şi radiatoarele electrice cu rocă vulcanică. Pentru cei care îşi pot permite investiţia, sistemul costă aproximativ 2500 de euro.
„Inclusiv după ce au fost oprite ele cedează un timp îndelungat căldura şi nu mai este nevoie de consum energetic. Contează foarte mult ca respectiva clădire să fie izolată", atrage atenția Dana Rulea, manager companie soluţii de încălzire
Românii consumă de 2,5 ori mai multă energie decât media Uniunii Europene, tocmai din cauza sistemelor de încălzire ineficiente.

Yahoo - 2013