Stefan Gaibu - Dacia

Stefan Gaibu

Stefan Gaibu s-a alaturat grupului Dacia in anul 2001, si de-a lungul carierei a acumulat o experienta boagata in domeniul de masini de transport piese si vehicule. El este absovent la Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie

"Nicolae Testemitanu" si a doua programe MBA. In anul 2013, Stefan Gaibu este ales noul sef al directiei de logistica din cadrul grupului Dacia si ajunge cel mai tanar manager dintre cei care conduc activitatile de productie derulate la Mioveni

 

Articole din presa:

 

S-a angajat la Dacia la 24 de ani. Acum este director şi a apărut la CNN

Ştefan Gaibu este cel mai tânăr manager dintre cei care conduc activităţile de producţie derulate pe platforma industrială de la Mioveni.
Absolvent a două programe de MBA şi cu o experienţă vastă în transport şi logistică, Ştefan Gaibu îl înlocuieşte pe Jean Detrun, care a deţinut această funcţie din 2005 până în prezent.
„Cred cu tărie în puterea şi energia generaţiei mele, în capacitatea ei de a reuşi şi a se adapta într-un mediu social, economic şi dinamic. Este un crez condiţionat de câteva conduite obligatorii: asumarea puterii cu discernământ, moralitate, dorinţa autentică şi entuziastă de a depăşi propriile limite şi demersul permanent al îmbogăţirii spirituale şi profesionale, al energiei investite în cunoaştere", spune tânărul manager.
El s-a alăturat echipei Dacia în anul 2001, când avea 24 de ani, şi a acumulat o experienţă bogată în domeniile de transport piese şi vehicule, logistică şi gestiune.
„Un atu important în reuşita profesională este pasiunea. Pasiunea pentru lucrul bine gândit, bine structurat„, mai spune Gaibu. Potrivit managerului, pentru direcţia logistică centrală Dacia, anul 2013 va fi unul de consolidare, dar şi unul plin de noi provocări, proiecte noi şi proiecte la nivel internaţional, de o importanţă majoră pentru familia Dacia şi Renault. „Ştiu că am alături o echipă matură şi experimentată şi îmi asum rolul de a o ghida către aceste provocări. Cu siguranţă vom reuşi împreună!„, mai spune Ştefan Gaibu.

Businessmagazine - 2013

 

 

Dacia a numit un nou şef la Direcţia Logistică. Cine îl înlocuieşte pe Jean Detrun

Ştefan Gaibu îl înlocuieşte pe Jean Detrun. Gaibu, absolvent a două programe de MBA şi cu o experienţă în transport şi logistică, s-a alăturat Dacia în anul 2001. În vârstă de 36 de ani, el este cel mai tânăr manager dintre cei care conduc activităţile de producţie derulate pe platforma industrială de la Mioveni, se arată într-un comunicat al constructorului auto.
Anul trecut el a fost numit director executiv adjunct al Direcţiei Logistice.
Direcţia Logistică Centrală Dacia, situată pe platforma industrială de la Mioveni, asigură atât expediţia componentelor vehiculelor din gama Dacia, Renault şi Nissan, către uzine ale Alianţei Renault Nissan în lume, cât şi pe cea a vehiculelor finite pe teritoriul României şi la export, către reţeaua comercială.
În ultimii şapte ani, direcţia a expediat peste 6 milioane metri cubi de piese, care au contribuit la asamblarea a peste 2,5 milioane vehicule în uzine ale alianţei Renault Nissan în lume.

mediafax - 2013

 

 

Uzina Renault din Maroc se laudă că poate acoperi o piaţă de patru ori mai mare decât cea de la Mioveni

Automobile Dacia, cel mai mare constructor auto de pe piaţa locală, care va produce în acest an la Mioveni peste 330.000 de maşini şi care rulează anual afaceri de aproape trei miliarde de euro, se confruntă din acest an cu o concurenţă şi mai mare din partea uzinei Renault din Tanger, unde sunt produse acum modelele Dokker şi Lodgy, dar unde va intra în producţie luna aceasta şi Sandero.
n timp ce Mioveni plusează în ceea ce priveşte personalul bine instruit şi care produce automobile din noua generaţie de aproape zece ani, Tangerul vine cu avantajul amplasării strategice în port, de unde sunt mai puţin de 15 km până în Spania, o piaţă de aproape 700.000 de maşini anual. De cealaltă parte, România nu are în imediata vecinătate din UE nicio piaţă de peste 100.000 de unităţi.

Tanger vs. Mioveni

Infrastructura subdezvoltată, întârzierile majore atât în ceea ce priveşte dezvoltarea căilor ferate, dar şi a autostrăzilor fac ca uzina Dacia de la Mioveni să poată livra de aproape două ori mai încet decât uzina din Maroc, ceea ce poate afecta competitivitatea acesteia.

ZiarulFinanaciar - 2013

 

 

Dacia a numit un director nou la Direcţia Logistică

Direcţia Logistică Centrală Dacia are, din ianuarie, un director nou, Ştefan Gaibu, în locul lui Jean Detrun, şeful unităţii din 2005 până în prezent, care urmează să iasă la pensie.
Gaibu, absolvent a două programe de MBA şi cu o experienţă în transport şi logistică, s-a alăturat Dacia în anul 2001. În vârstă de 36 de ani, el este cel mai tânăr manager dintre cei care conduc activităţile de producţie derulate pe platforma industrială de la Mioveni, se arată într-un comunicat al constructorului auto.
Anul trecut el a fost numit director executiv adjunct al Direcţiei Logistice.
Direcţia Logistică Centrală Dacia, situată pe platforma industrială de la Mioveni, asigură atât expediţia componentelor vehiculelor din gama Dacia, Renault şi Nissan, către uzine ale Alianţei Renault Nissan în lume, cât şi pe cea a vehiculelor finite pe teritoriul României şi la export, către reţeaua comercială.
În ultimii şapte ani, direcţia a expediat peste 6 milioane metri cubi de piese, care au contribuit la asamblarea a peste 2,5 milioane vehicule în uzine ale alianţei Renault Nissan în lume.

ZiarulFinanciar - 2013

 

 

 

Directia Logistica Dacia inlocuieste un director strain cu un roman

Directia Logistica Centrala Dacia il are ca director din ianuarie pe Stefan Gaibu, care il inlocuieste pe francezul Jean Detrun, in aceasta functie din 2005.
Detrun urmeaza sa iasa la pensie.
Gaibu (36 ani) este cel mai tanar manager dintre cei care conduc activitatile de productie derulate pe platforma industriala de la Mioveni. S-a alaturat Dacia in anul 2001 lucrand in domeniile de transport piese si vehicule, logistica si gestiune.
„Pentru Directia Logistica Centrala Dacia, anul 2013 va fi unul de consolidare, dar si un an plin de noi provocari, proiecte noi si proiecte la nivel international, de o importanta majora pentru familia Dacia si Renault", a declarat Gaibu.
Stefan Gaibu s-a nascut in anul 1976 si este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Nicolae Testemițanu din Republica Moldova. Detine doua diplome de MBA obtinute in Franta in domeniile administratia intreprinderilor si a afacerilor.
Directia Logistica Centrala Dacia, situata pe platforma industriala de la Mioveni, asigura atat expeditia componentelor vehiculelor din gama Dacia, Renault si Nissan, catre uzine ale Aliantei Renault Nissan in lume, cat si pe cea a vehiculelor finite pe teritoriul Romaniei si la export, catre reteaua comerciala.
In ultimii sapte ani, Directia Logistica Dacia a expediat peste 6 milioane metri cubi de piese, care au contribuit la asamblarea a peste 2,5 milioane vehicule in uzine ale aliantei Renault Nissan in lume. In prezent, Directia Logistica Dacia expediaza piese pentru asamblarea modelelor Dacia, Renault si Nissan catre 13 uzine ale Aliantei, incluzand-o si pe cea dinRomania, de la Mioveni.

wall-street - 2013