Catalina Balan - Medicover

Catalina Balan

Catalina Balan a absolvit masteratul in Finante din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si un MBA in cadrul London Business School. A mai lucrat pentru companii precum: CItiBank, ABN-AMRO, la ultima ajungand sa

ocupe pozitiile in Marea Britanie, de vicepresedinte pentru Clientii Globali din Industriile de Consum si apoi de vicepresedinte pentru CEEMEA (Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa). In 2007 a revenit in Romania ca Director Executiv al Bancpost S.A, unde a coordonat activitatea a peste 300 de filiale.

Articole din presa:

Schimbare de CEO la Medicover: O finantista cu experienta in banking preia sefia companiei

Catalina Balan este incepand cu 1 decembrie noul director general si membru al consiliului de conducere al Medicover Romania, unul dintre cei mai importanti operatori de servicii medicale de pe piata de profil. Aceasta o inlocuieste pe Marina Otelea, care va fi administratorul companiei
Schimbarea managementului are loc in contextul extinderii operatiunilor companiei si largirii gamei de servicii medicale, Medicover urmand sa investeasca in doua spitale care vor fi inaugurate in 2011 si 2013.
"Vom consolida pozitia Medicover in Romania, printr-un sistem medical integrat si prin deschiderea celor doua spitale Medicover", a declarat Catalina Balan.
Ea a absolvit masteratul in Finante din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si un MBA in Finante si Strategie la London Business Schoo
Printre companiile pentru care a lucrat anterior se numara, in Romania, banci locale si internationale, precum Citibank, BNP-Dresdner Bank si ABN AMRO Bank.
In Marea Britanie, managerul a detinut in cadrul ABN AMRO Bank pozitiile de vicepresedinte pentru clientii globali din industriile de consum, si apoi de vicepresedinte pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, unde a facilitat finantari structurate pentru tranzactii de peste 100 milioane euro.
In anul 2007, a revenit in Romania ca director executiv al Bancpost, unde a coordonat activitatea a peste 300 de filiale.
In Romania, Medicover are 450 de angajati si 70 000 de abonati din 1500 de companii. Anul trecut compania a avut afaceri de 11,5 milioane de euro si un profit net de aproape 640.000 de euro, conform Ministerului de Finante.
Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Brasov. Reteaua de parteneri este formata din peste 140 de clinici din toate judetele tarii.

Wall-Street - 2010

 

Cum e sa conduci banci si apoi spitale?
"Am pornit de la zero de multe ori in viata". Sefa Medicover, Catalina Balan, s-a format in vremurile in care gigantii bancari rasareau in Romania ca sa-si deschida primele unitati. Cat de diferit e sa conduci o retea de clinici private dupa 17 ani in banci?
"Faptul ca ieseam din domeniul bancar si faceam schimbarea pentru un domeniu care imi place foarte mult, dar care este similar si ofera foarte multe oportunitati a fost un vis devenit realitate." De-a lungul interviului, Catalina Balan, numita de trei luni la conducerea Medicover, a folosit de cel putin zece ori cuvantul "oportunitati". Iar preluarea conducerii Medicover de catre un bancher de cariera atrage dupa sine oportunitati, dar si provocari.
Absolventa de Finante-Banci in 1993, Balan a inceput odiseea lucrului in domeniul bancar in urma unui concurs organizat de Bancorex. Sistemul bancar era atunci la inceput, pentru ca sediile bancare se aflau doar in Bucuresti, iar Bancorex era singura unitate care lucra cu valuta. Pe parcursul celor 17 ani de lucru in banci, Balan marturiseste ca a fost un domeniu care i-a oferit multe sanse de a se reinventa. Asa se face ca a trecut apoi prin Banca Anglo-Romana, iar in 1996 s-a mutat la Citibank, care abia intra pe piata romaneasca. Dupa opt ani, Catalina Balan a parasit Romania, din pozitia de branch manager al ABN-AMRO, si a ajuns tocmai la Londra: "Decizia de a pleca a venit exact datorita diferentei de sistem economic in care functionam noi, cei tineri. Desi trecusera ani de la Revolutie, putine lucruri apucasera sa se schimbe". Pe scurt, se invata dupa manuale vechi, iar experienta profesorilor era limitata. Pe seama lipsei de experienta si a nevoii de a intelege cum functioneaza o alta economie, a aplicat la un MBA la London Business School, unde a studiat intre 2001 si 2003.
Dupa doi ani de studii postuniversitare, lucrurile din Romania se vedeau mai bine. "Odata ce ajungi sa lucrezi intr-o piata capitalista matura, iti dai seama cat de greu este sa ai aceste oportunitati profesionale pe care in Romania le aveai inca de la o varsta tanara." Sau, dupa cum explica Balan, evolutia profesionala are loc intr-o alta dimensiune a timpului decat in Romania. Dupa absolvirea MBA-ului, a primit o oferta de la ABN-AMRO din Londra, pe partea de corporate & investment banking, iar in 2007 s-a intors in Romania.
De la inceput, dorinta de a face un master in administrarea afacerilor si nu in domeniul financiar a fost luata tocmai pentru ca voia sa devina un manager bun, nu neaparat in domeniul bancar. "E un mediu in care multi manageri si-au facut ucenicia, un mediu aflat intr-o continua dezvoltare, dar ai mai degraba un rol consultativ si nu poti merge mai departe fata de mandatul clientului." Intoarcerea in tara a fost "fructificarea" acestui masterat prin acceptarea unei pozitii manageriale, cea de director executiv la Bancpost, pe partea de retail banking. Balan a condus 2.500 de angajati, toata reteaua de 300 de sucursale a Bancpost, plus partea din centrala. "Un rol pur managerial si nu unul consultativ sau de analiza."
Iar venirea in Medicover a continuat parcursul in acelasi registru. "Ce mi s-a parut foarte diferit de domeniul bancar a fost independenta de spirit a breslei medicale. Sunt oameni foarte calificati, pentru care principalul instrument de motivare este posibilitatea de dezvoltare profesionala." Fireste, pare diferit pentru un bancher obisnuit sa nu aiba in subordine angajati pentru care ascensiunea profesionala vizeaza si o pozitie manageriala. Dincolo de o expansiune teritoriala, de deschidere de spitale si clinici, Catalina Balan spune ca pentru a fi de succes pe piata serviciilor medicale private trebuie sa vorbesti de o diversificare a serviciilor pe care le oferi si de calitate. Fiind vorba de sanatatea oamenilor, e nevoie de o forta medicala foarte bine pregatita cu dorinta de autodezvoltare permanenta.
Privind retrospectiv, piata in care a intrat se vrea a fi o reconstituire a experientei din banci din anii '90. Este foarte fragmentata, jucatorii trebuie sa creasca pentru a se pozitiona pentru viitorul apropiat. Apoi concurenta la care asistam prin deschiderea de clinici si spitale si recrutarile de personal este tot mai mare, iar cresterile cu doua cifre de la an la an sunt mai rare in asemenea vremuri economice.
In prezent, Medicover, traditional axata pe piata serviciilor corporate, detine un procent de 60-65% abonati din numarul total de pacienti. "Ne dorim sa accesam piata pacientilor individuali, un segment care a crescut mult in ultimii ani, depasind cu mult segmentul corporate, vulnerabil si el la criza", explica Balan. Medicover are patru clinici in Bucuresti si sapte in restul tarii. In viziunea sa, extinderea in provincie depinde mult nu numai de cererea pacientilor, ci si de oferta de personal medical. Asa se face ca atunci cand un operator tinteste un anumit oras, primul pas e acela de a vedea ce medici de calibru pot fi atrasi. Specificul industriei consta in faptul ca nu doar numele retelei conteaza, ci si reputatia medicilor care ar urma sa profeseze in clinici. Iar oferta de medici e cea care stabileste si tarifele pentru consultatii: "Jucatorii din piata concureaza nu doar prin numarul de clinici si spitale, ci si prin medicii pe care ii recruteaza".
Dincolo de mentinerea clientilor corporate si de cresterea pe segmentul de pacienti individuali, o prioritate pentru companie va fi si deschiderea primului spital al retelei din Romania, o investitie de 20 de milioane de euro. Un spital este o investitie mai riscanta decat o clinica obisnuita, cat timp presupune achizitia unor spatii mai mari, echipamente mai costisitoare si angajarea medicilor de renume. "Este un pariu destul de mare sa deschizi un spital pe o singura specialitate, de aceea optam pentru cele mai degraba generaliste", explica Balan. Oricum, unitatea spitaliceasca va fi una de dimensiuni medii si va anticipa deschiderea unui spital mai mare, peste doi-trei ani, in nordul Capitalei, pentru care Medicover a achizitionat un teren in valoare de opt milioane de euro.
"Planuiesc sa petrec ani buni in acest domeniu. Nu este touch and go, sunt foarte implicata si imi place pentru ca ofera foarte multe oportunitati." Catalina Balan nu s-ar mai intoarce in banca si se vede tot in clinici private pentru ca, in 10-15 ani, piata serviciilor medicale va fi inca "efervescenta". Iar cartile Medicover sunt acum pe Romania, dupa ani in care Polonia a fost in centrul atentiei. In tot acest timp, concurentii de pe piata locala, precum MedLife si Regina Maria, au dat startul constructiei de spitale, iar suedezii va trebui sa intre intr-o lupta in care e loc de crestere, dar lupta pentru pacienti devine tot mai acerba.


BusinessMagazine - 2011

 

100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Cătălina Bălan, Medicover
Absolventă de Finanţe-Bănci în 1993, Cătălina Bălan a început odiseea lucrului în domeniul bancar în urma unui concurs organizat de Bancorex. Pe parcursul celor 17 ani de lucru în bănci, ea mărturiseşte că a fost un domeniu care i-a oferit multe şanse de a se reinventa.
Aşa se face că a trecut după Bancorex prin Banca Anglo-Română, iar în 1996 s-a mutat la Citibank, care abia intra pe piaţa românească. După opt ani, Cătălina Bălan a părăsit România din poziţia de branch manager al ABN-AMRO şi a ajuns la Londra: "Decizia de a pleca a venit datorită diferenţei de sistem economic în care funcţionam noi, cei tineri. Deşi trecuseră ani de la Revoluţie, puţine lucruri apucaseră să se schimbe". Pe scurt, se învăţa după manuale vechi, iar experienţa profesorilor era limitată. Pe seama nevoii de a înţelege cum funcţioneaza o altă economie, a aplicat la un MBA la London Business School, unde a studiat între 2001 şi 2003.
A acceptat în 2007 poziţia de director executiv la Bancpost, pe partea de retail banking, de unde a condus 2.500 de angajaţi şi toată reţeaua de 300 de sucursale ale Bancpost. Din 2011 conduce reţeaua de clinici private Medicover, un domeniu nou, dar în care vrea din nou să performeze - "Ce mi s-a părut foarte diferit de domeniul bancar a fost independenţa de spirit a breslei medicale. Sunt oameni foarte calificaţi, pentru care principalul instrument de motivare este posibilitatea de dezvoltare profesională şi mai puţin accederea în funcţii mai înalte".

BusinessMagazine - 2012

 

Medicover tinteste o crestere a afacerilor de 20% anul acesta cu o noua structura organizatorica

Filiala locala a furnizorului de servicii medicale private Medicover va functiona, incepand cu aceasta saptamana, dupa o noua structura organizatorica, supervizata de Fredrik Ragmark, CEO-ul grupului suedez.

Din aceasta saptamana, Medicover are doua divizii de busines. Una este axata pe „cresterea numarului de clienti, managementul portofoliului de clienti actuali si dezvoltarea de noi produse si servicii specifice", fiind condusa de John Stubbington, COO-ul grupului.
Cea de-a doua divizie de business are rolul de sprijin pentru clienti, ingrijire medicala si dezvoltare a serviciilor medicale, fiind condusa de Bogdan Pana, directorul executiv al spitalului si clinicilor Medicover.
„Am dezvoltat acest model de business si in celelalte tari in care suntem prezenti. Pentru anul 2012 estimam o cifra de afaceri la nivel de grup de 300 milioane de euro. Suntem increzatori ca acest model ne va aduce si in Romania rezultate similare, cu o crestere de peste 20% pana la 45 milioane euro pentru cifra de afaceri Medicover Romania (inclusiv Synevo) in anul 2012", a declarat Fredrik Ragmark, CEO-ul grupului Medicover.

Wall-Street - 2012

 

Medicover deschide primul sau spital din Romania, o investitie de 20 mil. euro

Furnizorul de servicii medicale private Medicover (Suedia), a inaugurat, saptamana aceasta, primul sau spital din Romania, situat in zona Aviatiei din Capitala.

Spitalul are o capacitate de 122 de paturi, cu posibilitatea de extindere cu inca 50, si se intinde pe o suprafata de 7.000 mp, fiind situat intr-o cladire cu sapte etaje.
Medicover, proiect finalizat dupa doi ani, reprezinta o investitie de 20 de milioane de euro, bani destinati constructiei (finalizarii cladirii) si echipamentelor.
Unitatea medicala dispune de un departament de chirurgie, un bloc operator cu trei sali de operatie, doua sali de nastere, o unitate de terapie intensiva pentru nou-nascuti, un departament de spitalizare de zi si continua pentru adulti si copii, un departament de imagistica, o maternitate, un departament de pediatrie, precum si de un ambulator cu 25 de cabinete medicale.


Proiectul unui al doilea spital, in stand-by

„Prima data cand am auzit de ideea de a construi un spital a fost in 1998, cand am facut sediul Oriflame. Acum inauguram acest spital, care este primul din Romania al Medicover. In prezent, nu avem planuri pentru a construi un alt spital aici, dar stim ca vrem sa ramanem in Romania multi ani. Odata ce cererea va creste, ne vom dori sa ne extindem conceptul de spital", a declarat Jonas af Jochnick, fondatorul Medicover, la deschiderea oficiala a unitatii medicale.

El a mai precizat ca Medicover va lua in considerare posibilitatea deschiderii unui nou spital in trei-cinci ani, in functie de evolutia cererii de servicii medicale private de pe piata romaneasca.
Jonas af Jocnick, 75 de ani, este unul dintre cei mai bogati oameni din Suedia. In 1967, el a infiintat, impreuna cu fratele sau Robert si un prieten, compania de cosmetice cu vanzari directe Oriflame. Dupa intrarea pe piata din Europa Centrala si de Est cu Oriflame, in 1990, af Jochnick a pus bazele fondului de investitii privat Oresa Ventures. Jochnick este presedintele companiei Celox si al holdingului Medicover, incluzand Synevo International.
Medicover avea in plan constructia unui spital de 150-200 de paturi in zona Pipera din Bucuresti, o investitie estimata la 50 de milioane de euro. Odata cu venirea crizei insa, proiectul a intrat in stand-by, iar Medicover a decis sa se orienteze spre un spital de dimensiuni mai mici, astfel ca in aprilie 2011 au inceput lucrarile la spitalul inaugurat saptamana aceasta.


Noul spital a facut 100.000 euro intr-o luna

Spitalul este deschis pacientilor inca din 26 ianuarie 2012, iar in prima luna de functionare a inregistrat 1.500 de pacienti, 100 de internari si 50 de interventii chirurgicale. In total, spitalul a reusit sa obtina in acest timp venituri de 100.000 de euro. In spital lucreaza 100 de medici specialisti (interni si colaboratori).
„Teoretic, un spital ajunge la break-even (veniturile egaleaza cheltuielile – n.r.) in trei ani. Noi speram sa-l atingem mai devreme de trei ani", a spus pentru wall-street.ro Catalina Balan, directorul general al Medicover Romania
Balan estimeaza ca, la finalul anului curent, spitalul va inregistra un venit de 4 milioane de euro.
Grupul Medicover in Romania (clinicile Medicover, spitalul Medicover si divizia de laboratoare de analize medicale Synevo) estimeaza o cifra de afaceri de 45 de milioane de euro pentru anul acesta. In 2011, oficialii Medicover avansau ca cifra de afaceri pentru clinici si dizivia de laboratoare o valoare de 30-35 de milioane de euro.
„Companiile inca nu au iesit din criza"

„Credem ca piata serviciilor medicale private va creste cu pana la 10% anul acesta, pentru ca segmentul corporate (companiile) inca nu au iesit din criza, iar segmentul individual va intra in calcul odata cu reforma in sistemul sanitar", a explicat Catalina Balan.
Medicover urmeaza sa lanseze, in curand, propriile asigurari de sanatate private.
Anul trecut, piata serviciilor medicale private a avansat pana la 500 milioane de euro, potrivit estimarilor din domeniu.
In prezent, reteaua Medicover cuprinde patru clinici si un centru de diagnostic in Bucuresti, sase clinici in restul tarii si un spital. Medicover are 100.000 de abonati corporate si individuali, potrivit informatiilor oficialilor sai.
Furnizorii de servicii medicale private se intrec in deschideri de spitale
Prin deschiderea primul sau spital, Medicover intra in concurenta cu MedLife si Regina Maria, furnizori de servicii medicale private care au deja retele de spitale. MedLife controleaza sase spitale cu trei maternitati, iar Regina Maria detine sase spitale cu doua maternitati. In plus, in Bucuresti, spitalul Medicover va concura si cu spitalul Sanador, cu 290 de paturi, inaugurat in aprilie 2011.
Un segment de concurenta acerba va fi maternitatea. De exemplu, un pachet de nastere naturala costa la spitalul Medicover 6.765 lei. Spre comparatie, cel mai ieftin pachet de nastere in cadrul MedLife costa 7.000 lei. La Regina Maria, pretul unei nasteri naturale urca la 7.500 lei. Sanador are insa un pret mai mic, de 4.780 lei pentru o nastere naturala.
Anul trecut am asistat la o adevarata efervescenta pe piata spitalelor private. In total, au fost deschise noua spitale private, investitiile fiind de peste 130 de milioane de euro.

Wall-Street - 2011

 

Medicover intra in cursa deschiderilor de spitale private si sta cu ochii pe achizitii

Compania suedeza Medicover, care opereaza pe plan local o retea de 11 clinici medicale private, dintre care patru sunt in Bucuresti, anunta o noua etapa de expansiune pe plan local prin deschiderea, in Bucuresti, a unui centru medical si a unui spital, precum si posibile achizitii in restul tarii.

Noul spital se va deschide in septembrie-octombrie anul acesta in partea de nord a Capitalei, la iesirea spre Otopeni, iar centrul medical – in incinta Centrului de Diagnostic si Tratament Dr. Grozovici.
Investitia in spital, care va avea circa 50 de paturi, se cifreaza la 20 de milioane de euro, excluzand cheltuielile curente. Spitalul va include o sectie de maternitate si o alta de pediatrie, precum si trei sali de operatie si o sectie de ambulator. Unitatea medicala va functiona intr-o cladire achizitionata de Medicover de la persoane private, pentru o suma care nu a fost facuta publica. In cadrul spitalului vor lucra in jur de 150 de angajati.
Compania a mai achizitionat in 2010 un teren in zona Pipera unde va incepe lucrarile la un spital cu 150-200 de paturi, in urma unei investitii estimate in 2010 la valoarea de 50 de milioane de euro. Potrivit oficialilor Medicover, acesta ar urma sa fie cel mai mare spital privat din Bucuresti.
"Este un proiect pe care ne vom axa dupa ce vom deschide spitalul de anul acesta. Initial, 2013 era anul deschiderii spitalului, dar (inaugurarea) depinde de evolutia sectorului", a declarat Catalina Balan (foto), director general al Medicover Romania, intr-o prima intalnire cu presa de la numirea sa in functie, la finele lui 2010.
Fost director executiv in cadrul Bancpost, Balan a venit la sefia Medicover in decembrie 2010, in locul Marinei Otelea, care a ocupase functia timp de 3 ani. In prezent, Otelea este administrator al companiei.
In ultimele saptamani, trei noi manageri au venit de la concurenta la Medicover, pe pozitii similare. De la MedLife au venit Mihaela Iancu, pe pozitia de director de vanzari corporate, si Dana Butoi, in functia de director operational medical. Postul de director financiar a fost recent ocupat de Maria Ali, care a lucrat anterior la Centrul Medical Unirea.
Medicover iese la vanatoare
"Suntem hotarati sa crestem", spune cu fermitate Catalina Balan, adaugand ca Medicover ia in considerare expansiunea retelei nu numai organic, ci si prin achizitii. In provincie, una dintre variantele de expansiune va fi achizitia de clinici. Directorul general a precizat ca in privinta cumpararii de clinici, primele luate in considere vor fi cele cu care Medicover are deja incheiate parteneriate.
Compania suedeza ia in calcul si o alta "modalitate de livrare a serviciilor" prin colaborari cu medici renumiti pe plan local. Clinicile din Bucuresti realizeaza 50-60% din totalul cifrei de afaceri.

Balan a mai declarat ca 2011 va insemna si o mai mare concentrare pe segmentul abonamentelor individuale prin lansarea de noi produse personalizate. Este vorba despre pachete adresate persoanelor fizice prin care sa fie acoperite servicii dedicate afectiunilor de care sufera (diabet, astm, hipertensiune arteriala). Pentru noile pachete de servicii de sanatate personalizate, Medicover estimeaza 17.000 de clienti.
"In mod traditional, suntem prezenti pe zona de corporate, dar ne adaptam acum business-ul la cea de abonamente individuale", a declarat Laurentiu Trocan, director comercial in cadrul Medicover Romania. Pana acum, 70% din veniturile companiei provin din segmentul corporate, iar restul – din retail (de la clienti fara abonamente).
Pentru clientii corporate, abonamentele au preturi cuprinse intre 4 euro si 80 de euro. In prezent, compania are 70.000 de clienti din cadrul a 1.500 de companii, potrivit informatiilor furnizate de oficialii lantului de clinici.
Pentru anul acesta, grupul Medicover estimeaza pentru piata romaneasca o cifra de afaceri de 30-35 de milioane de euro, incluzand rezultatele Synevo, in crestere cu 22% fata de 2010. Suedezii au finalizat in decembrie 2010 o investitie de 15 milioane de euro intr-un nou laborator. In total, Medicover opereaza 13 laboratoare Synevo in toata tara.
Ritmul de crestere prognozat pentru afacerile grupului in Romania in urmatorii 4-5 ani va fi de 20%, potrivit unor declaratii anterioare.
Centrele Medicover sunt localizate in Bucuresti (4 clinici), Cluj Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Brasov. Reteaua de clinici partenere este formata din peste 140 de unitati medicale din toate judetele tarii. Laboratoarele Synevo mai sunt prezente pe pietele din Polonia, Germania si Ucraina.
Piata serviciilor medicale private din Romania era estimata, in 2010, la o valoare de 400-450 de milioane de euro. Pentru 2011, principalii jucatori si-au bugetat cresteri de 20-30%, un avans sustinut atat de atragerea de noi clienti din unitatile spitalicesti de stat, cat si de expansiunea retelelor private. Cele mai mari clinice private sunt MedLife, CMU, Medicover, Euromedic, Gral Medical, Hiperdia, Sanador, Centrul Medical Romar, Medcenter, Polisano, Euroclinic si Medsana.

Wall-Street - 2011

 

Schimbare la vârful Medicover. Directorul general, Cătălina Bălan, pleacă din companie
Cătălina Bălan, general manager al reţelei de clinici private Medicover România, părăseştecompania suedeză, la un an şi jumătate după venirea în funcţie şi la nici şase luni de la deschiderea unui spital de 122 paturi.
Potrivit unui comunicat de presă remis BUSINESS Magazin, grupul european Medicover a anunţat o nouă structură organizatorică a businessului în România. Fredrik Ragmark, CEO al Medicover Group, va superviza noua organizare, iar intern cele două noi divizii de business vor funcţiona după o structură flexibilă de operare ce va permite o creştere dinamică.
Astfel, una din cele două divizii de business se va axa pe creşterea numărului de clienţi, managementul portofoliului de clienţi actuali şi dezvoltarea de noi produse şi servicii medicale specifice pieţei din România. John Stubbington, Chief Operating Officer al Grupului Medicover, va conduce această divizie începând din 25 iulie 2012.
A doua divizie de business va avea rolul de a oferi suport pentru clienţi, îngrijire medicală şi de a dezvolta serviciile medicale dedicate sănătăţii pacienţilor. Această divizie va fi condusă de medicul Bogdan Pană, director executiv al spitalului şi clinicilor Medicover.
"Am dezvoltat acest model de business şi în celelalte ţări în care suntem prezenţi şi s-a dovedit a fi un model de succes conducând la creşterea cifrei de afaceri şi creşterea gradului de satisfacţie a clienţilor. Pentru anul 2012 estimăm o cifră de afaceri la nivel de grup de 300 milioane de euro. Suntem încrezători că acest model ne va aduce şi în România rezultate similare, cu o creştere de peste 20% până la 45 milioane euro pentru cifra de afaceri Medicover România (inclusiv Synevo) în anul 2012", a declarat Fredrik Ragmark, CEO al Grupului Medicover.
Potrivit comunicatului companiei, Cătălina Bălan a decis "să urmeze alte oportunităţi".


BusinessMagazine - 2012