Costina Constantin - Sanofi

Corina Constantin

Costina Constantin a terminat facultatea in 1997, iar din 1999 a fost angajata pentru 2 ani si sapte luni la Deloitte Romania. Din 2002 si pana la finele lui 2004 a facut parte din echipa de contabili ai Finconta, iar in ianuarie 2005 a plecat la Bruxelles

pentru a lucra in departamentul de audit al American Standard Companies. In octombrie 2008, Costina Constantin devine “contabilul sef” al JTI Bulgaria, fiind in acelasi timp si seful corpului de control al aceleiasi companii pana in august 2013. Pentru zece luni, Costina Constantin a lucrat la Sanofi Avensis in aceiasi pozitie de control. Nu a aparut in presa decat o data. Atunci cand a anuntat ca renunta la cariera pentru viata personala.

Articole in presa:

Costina Constantin demisionează din fruntea diviziei de audit intern de la Sanofi

 

Costina Constantin, 39 de ani, managerul care a condus timp de trei ani diviziile de Controlling din compania Sanofi, din România, Moldova, Ungaria şi Bulgaria, va renunţa la poziţia actuală din luna iulie şi se va dedica vieţii personale în următoarea perioadă.

Costina Constantin şi-a început cariera de auditor în anul 1999, în cadrul Deloitte, continuând-o apoi în cadrul Finconta PKF, unde a pus bazele departamentului de audit financiar. La începutul anului 2005 devine membrul echipei de audit intern din Bruxelles a companiei American Standard BVBA, aferentă regiunii EMEA. În cei doi ani petrecuţi în Belgia a participat şi condus proiecte de audit intern în cadrul entităţilor celor trei divizii ale American Standard din ţări precum Marea Britanie, Franţa, SUA, Italia, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Cehia, Grecia, Tunisia, Turcia, Olanda şi Bulgaria. În aprilie 2007, a devenit reprezentant al departamentul Internal Control din cadrul Comitetului Executiv al JTI România. A deţinut poziţia de CFO în Bulgaria din 2008 până în 2010. După experienţa din Bulgaria a urmat Moldova, unde a condus departamentul financiar.

„Sper ca în mai puţin de cinci ani să gasesc echilibrul esenţial între zona profesională şi cea personală. Dacă nu aş fi ales drumul către o cariera în domeniul financiar, mi-ar fi placut enorm să merg catre o zona artistică, respectiv design interior”, spunea în luna mai Costina Constantin.

Business Magazin - 2014